снимка Startphoto

Радослав Янков с втора победа за купа "Пампорово"

10 February 2023
Автор: start-photo.bg

Най-добрият ни български сноубордист Радослав Янков спечели и втория паралелен слалом от календара на ФИС при мъжете за купа "Пампорово". В повторение на финала от първото състезание в дисциплината Янков отново беше по-бърз от Петър Гергьовски на трасето на писта "Стената" и си осигури първото място. Трети се класира Кристиан Георгиев, който, както и в сряда, надделя над Димитър Ганичев в малкия финал.

 

В надпреварата организирана от БФСки и "Пампорово" АД участваха и двама румънски състезатели, като Тома-Андрей Захареску отпадна на четвъртфиналите и се нареди седми, а Адриан Теодореску завърши десети.

 

В паралелния слалом при жените триумфира Живка Узунова, която във финала спечели срещу победителката от вчера Теодора Пенчева. Андреа Коцинова се класира трета след успех в малкия финал над Яна Тумбева. Призьорите бяха наградени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки, Виктор Гичев, директор на състезанието и Стефан Присадов от "Пампорово" АД.

 

Стартовете в Пампорово са част от подготовка на водещите български сноубордисти за Световното първенство в Бакуриани (Грузия), стартовете в паралелните дисциплини на което са насрочени за 19 и 21 февруари.

Водещо новини