За нас

Хората зад обектива на фотоапарата са Бончук Андонов и Костадин Андонов, син и баща спортни фотографи с дългогодишна практика и множество награди от международни изложби и конкурси и многократни фотографи на Олимпийски игри. Настоящият сайт е част от дълго плануван семеен бизнес, който вече е сбъдната мечта.

 

Бончук Андонов е спортен фоторепортер с над 45 години практика и изключително силно фотографско представяне на Олимпийски игри. Професионалист с истинска дарба за фотография, Бончук Андонов е най-известния практикуващ български спортен фотограф, а неговият син върви смело и уверено по стъпките му.

 

Бончук Андонов е роден на 14.08.1948 г. в с. Пастра, последното село преди Рилския манастир. Той завършва Техникума по фотография в София и минава през школата на илюстрования спортен седмичник вестник "Старт" в периода 1975 - 1996, както и през "Старт фотопрес" ООД в периода 1996-1998. Благодарение на хъса в работата, днес той е най-подготвеният и успешен спортен фотограф на България.

 

Бончук Андонов е отразил множество важни спортни събития, сред които световното първенство по футбол "САЩ-94", множество световни и европейски първенства по борба, три поредни олимпиади и т.н. Правил е фоторепортажи от "Фокс кечър клуб" преди седемкратния световен шампион Валентин Йорданов да стане и олимпийски шампион от "Атланта-96", гостувал е и на Христо Стоичков в Барселона. Сред любимите му спортове са борбата и футболът.