снимка Startphoto

Федерацията по ски очаква успешен сезон

30 November 2022
Автор: start-photo.bg

С оптимизъм и очаквания за успешен сезон Българската федерация по ски даде пресконференция с участието на най-силните ни състезатели в последните години. Наред с индивидуалните изяви на сноубордиста Радослав Янков, алпийците Алберт Попов и Камен Златков и останалите ни талантливи спортисти, централата ни се готви и за поредните престижни домакинства.

 

Банско ще организира два старта от Световната купа за мъже и за жени по сноуборд на 21 януари (паралелен гигантски слалом) и на 22 януари (паралелен слалом).
  
Пиринският курорт ще приеме от 24 до 26 март и Световното първенство за младежи в паралелните дисциплини.

 

"В началото на следващата година България е домакин на Световна купа по сноуборд и на Световното първенство за младежи по сноуборд в паралелните дисциплини. Очакваме успешен сезон, особено след пандемията", каза председателят на федерацията Цеко Минев.

 

Неговият заместник Георги Бобев очаква състезателите ни да покажат натрупаната през последните години увереност. "Предстои ни интересен сезон със сериозен календар за Българската федерация по ски. В края на сезона възстановяваме и Балканската купа в алпийските ски, която ще има и награден фонд. Очакваме сериозни състезатели. Влизаме със самочувствие и увереност за сезон 2022/2023".

 

"За стартовете от Световната купа по сноуборд за мъже и жени очакваме между 120 и 140 състезатели. Това е една от последните надпревари преди Световното първенство в Грузия през февруари, така че всички най-добри ще дойдат в Банско. Нашата млада генерация също ще получи шанс за изява още на Световната купа, а след това през март и на Световното първенство. Вярвам, че с усилията на всички ангажирани ще направим голямо международно спортно събитие. Интересът към сноуборда е много сериозен. Над 20 чуждестранни телевизионни канала ще излъчват състезанията", каза още той.

Водещо новини