снимка Костадин Андонов

Селишка спечели сребърен медал от ЕП по борба, жените с още два финала

01 April 2022
Автор: start-photo.bg

Миглена Селишка спечели сребърен медал от европейското първенство по борба, което се провежда в Будапеща (Унгария). На финала в кат. до 50 кг българката шампионката от 2020-а загуби с туш от Евин Явуз Демирхан (Турция) с туш за 1,55 мин.

 

Силното представяне на женския ни отбор продължи и във втория ден от схватките, след като Евелина Николова и Тайбе Юсеин достигнаха до финала в своите категории и днес ще спорят за златото.

 

Николова водеше с 6:2 на туркинята Елвира Камалоглу, №1 в Европа до 23 години, а категоричният успех с туш дойде секунди преди края на срещата. Така бронзовата олимпийска медалистка ще излезе срещу украинката Алина Якобия, световна и европейска шампионка до 23 г. от 2021-а и трета на европейското за жени.


Николова получи прозвището на турнира „Яшар Догу“ през февруари. Тогава тя стана първа, като записа 5 победи, 4 от които с туш.

 

Тайбе Юсеин също бе категорично. Тя постигна успеха само за 42 секунди в полуфиналите, като победи с технически туш 10:0 Наталия Кубату (Полша). За златото Юсеин ще спори с Луиса Немеш (Германия).

Водещо новини