Биляна Дудова със звезда в Алеята на спортната слава

08 June 2022
Автор: start-photo.bg

Поредно признание за една от най-изявените ни състезателки по борба през последните години - Биляна Дудова. Световната и четирикратна европейска шампионка, както и Борислав Величков, №1 в света за юноши от 1981-а в класическия стил, бяха приети в Алеята на спортната слава в Нови Искър.

Редом с двамата представители на борбата, признание получиха още четирима шампиони – Кристина Свиленова (карате), Росен и Румен Димитрови (самбо), Георги Божилов (гребане), както и славният Димитър Пенев, извел България до четвъртото място на световното по футбол през 1994-а.

 

За откриването в центъра на квартал „Курило“ се събраха стотици граждани. А на церемонията присъства и кметът Йорданка Фандъкова, която поздрави спортните легенди и инициаторите на идеята, като пожела повече поводи за подобни събития в бъдеще.

Проектът бе реализиран със съдействието фондация „София – европейска столица на спорта“ и с подкрепата на общинския съветник Татяна Георгиева, председател на Комисията за децата, младежта и спорта към Столичния общински съвет.

Водещо новини