снимка Костадин Андонов

Български борец с триумф на турнир в Тунис

17 July 2022
Автор: start-photo.bg

Българският национал по борба класически стил Айк Мнацаканян спечели титлата в своята категория на рейтинговия турнир в Тунис. Бронзовият медалист от световни и европейски първенства записа три победи, за да триумфира в категория до 77 кг на класическия стил.

 

На старта Айк се наложи над Джоилсон Рамос Джуниър (Бразилия) – 9:0, после преодоля турчина Фуркан Байрак – 6:1, а в решителната схватка срази и представителя на домакините Белхасан Азаозли – 8:0.

 

Айк бе единственият ни представител в класическия стил, след като Кирил Милов отпадна в навечерието на турнира заради травма. Мнацаканян бе на турнира заедно с помощник-треньора на националния тим Емил Будинов.


От надпреварата в последния момент отпадна и Мими Христова (65 кг), която също в навечерието на турнира бе повалена от вирус.

Преди дни европейската шампионка от 2020-а се върна впечатлянащо на международната сцена, като спечели титлата на турнира Гран при в Испания. Националката бе извън залата близо 8 месеца, в които лекуваше травма.

Водещо новини