Fibank е сред основните деятели помагащи на българската художествена гимнастика

21 November 2022
Автор: start-photo.bg

Fibank бе отличена с почетна награда от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) за своят дългогодишен принос, който има в развитието на спорта в България. Партньорството между Fibank и БФХГ има вече почти десет годишна история. През цялото това време и двете са работили активно за популяризирането и развитието на българската художествена гимнастика като са заставали и подкрепяли редица социални каузи.

 

Отличието бе връчено по повод 70-тата годишнина от основаването БФХГ. Кампанията цели да покаже деятелите, които със своя труд и всеотдайност са спомогнали за развитието на българската художествена гимнастика и утвърждаване на нейния престиж и слава по цял свят.

 

Наградата бе връчена от г-жа Илиана Раева – председател на Българската федерация по художествена гимнастика на г-н Никола Бакалов - главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на Fibank. Той подчерта важността на партньорските взаимоотношения между Fibank и БФХГ и желанието на банката да подкрепя българския спорт.

 

Тази година бе изключително успешна за българската художествена гимнастика. На Световното първенство проведено в София нашите „златни момичета “завоюваха най-високите отличия, а ансамбълът ни стана абсолютен шампион като заедно с това спечелиха квота за Олимпийските игри в Париж през 2024г. Ние всички имахме възможност да съпреживеем заедно с тях успехът им, защото всичко това се случи на българска земя пред родна публика. Няма как тези постижения да не мотивират и привличат все повече млади хора към този красив спорт. Радваме се, че и ние като банка успяваме да дадем и нашия принос в постигането на тези високи успехи.“


От своя страна г-н Бакалов направи от името на Fibank комплимент на всяка от младите ни надежди - сребърна монета от колекционерската серия „Музи“. Тя е съставена от 12 сребърни монети, на които са изoбразени всички музи от старогръцката митология, техният покровител Аполон и ”нашият тракийски Орфей” като син на музата Калиопа и легендарен музикант. Изображенията са творба на английския художник Глен Браун. Всяка от монетите е с тегло 25 г, проба 999/1000 и картичка с подробно историческо описание.

Водещо новини