снимка Start-photo

Специални премии за медалистите ни в джудото

17 March 2022
Автор: start-photo.bg

Българската федерация по джудо връчи специални премии на Ивайло Иванов и Марк Христов за спечелените златни медали от Европейската купа в Прага. Призовете бяха връчени от президента Румен Стоилов и вицепрезидента Даме Стойков.

 

„Момчетата се потрудиха доста и резултатите постепенно са налице – каза селекционерът Георги Георгиев. - Надявам се, така да продължаваме и за следващата олимпиада да имаме добре подготвен и силен отбор. - Участието на големи първенство е сложно нещо. Започнахме с базова подготовка, а тренировките водят паралелно три отбора и се стараем всеки месец състезателите да имат поне 20 дни централизирана подготовка.“

Ивайло Иванов допълни, че новата категория доста му приляга и се чувства много добре.

„Вече съм като нормален човек, мога да се храня нормално, да не свалям килограми и да ходя на състезания пълноценен – заяви той с усмивка.  - Надявам се това да е само началото. Имаме подкрепа, а вече имаме и отбор, което искаме от години. Трябва да бъдем по-единни и да се подкрепяме. Надявам се следващият турнир също да мине добре.“

 

Марк Христов пък изрази задоволство от изключително полезния лагер в Чехия, който имаха националите. „Надявам се  и на европейското първенство да зарадваме българската публика."

 

"Радващото е, че усилията, които полагаме, вече дават резултати - каза Даме Стойков. - Това, разбира се, се дължи и на подготовката, която успяхме да осигурим. Вече и другите момчета и момичета започнаха да правят повече борби по турнирите. При мъжете вече имаме почти пълен състав. Жени нямаме засега, защото не беше работено, но вече имаме девойки в почти всички категории, което за нас е развитие."

От 1 до 3 април тимът ни ще бъде на турнира от Големия шлем в Анталия, а след това ще остане седмица на подготовка там. В турския курорт  българският отбор ще бъде от 19 състезатели.


Водещо новини