снимка Костадин Андонов

Млад български борец излиза за европейска титла в София

28 May 2021
Автор: start-photo.bg

Младият български борец Альоша Илиев ще излезе на тепиха за европейска титла от шампионата за момичета и момчета, който се провежда в столичната зала "Асикс Арена". В категория до 41 кг на класическия стил състезателят на „Плевен“ постигна три победи, като на четвъртфиналите надделя над арменеца Артур Броян със 7:6, а след това се справи и с азера Емин Джавадли – 8:0. За златото утре Илиев ще спори с руснака Давид Валиев.

 

При момичетата и трите ни представителки не успяха да преодолеят репешажите. В категория до 42 кг Виктория Бойнова отстъпи на Лиляна Капувари (Унгария) с 0:10, Десислава Иванова (58 кг) бе туширана от украинката Катерина Кондратенко, а Жанина Петкова (66) претърпя поражение от хърватката Вероника Велик – 0:10.

 

В една от паузите на днешните схватки президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов награди Чаба Хегедюш с почетен плакет по случа 50-годишнина, откакто унгарецът спечели световната титла на първенството в София през 1971 г. След края на състезателната си кариера Хегедюш бе член на Бюрото на Международната федерация, дълги години оглавяваше и Унгарската федерация по борба.

 

Утре финалите са от 18 часа, а сутринта стартира надпреварата при момчетата в свободния стил.


Водещо новини