снимка Костадин Андонов

Микяй Наим и Дейвид Димитров с поясите от турнира „Дан Колов - Никола Петров“

12 April 2021
Автор: start-photo.bg

Микяй Наим и Дейвид Димитров заслужиха поясите от турнира по свободна и класическа борба „Дан Колов - Никола Петров“, който се проведе в пловдивската зала "Сила".

 

И двамата стигнаха убедително до титлите в своите категории. Димитров ликува при 67-килограмовите на класическия стил, като в последния ден на надпреварата победи на финала Себастиян Нед (Сърбия) с 3:1 Преди това младият национал постигна още два успеха – 9:0 срещу чилиеца Кристобъл Торес и 2:1 срещу сърбина Мате Немеш, призьор от световни и европейски първенства. Наим пък бе убедителен в най-леката категория на свободния стил до 57 кг ден по-рано.

 

Най-добрите български борци бяха наградени от министър Красен Кралев, който изгледа финалите вчера. Двамата получиха поздравления и от президента на федерацията Христо Маринов.


В неделния ден титла спечели и Стоян Кубатов в категория до 77 кг на класическия стил след успех в решителния сблъсък над грузинеца Николос Чикаидзе – 9:0. А с бронз в последния ден се окичиха Андрей Георгиев (60 кг кл. стил), Евелин Русев (86 кг св. стил) и Георги Димитров (97 кг св. стил).Така борците ни приключиха с 6 златни, 3 сребърни и 7 бронзови отличия.

 

Министърът поздрави президента на федерацията Христо Маринов за отличната организация на турнира, в който стартираха състезатели от 24 държави, и пожела успех на нашите борци на олимпийската квалификация в София от 6 май.

 

 

Водещо новини