снимка Костадин Андонов

Борци от 20 страни ще участват на „Дан Колов – Никола Петров“

30 March 2021
Автор: start-photo.bg

Състезатели от 20 държави са заявили участие на турнира по свободна и класическа борба „Дан Колов – Никола Петров“. Надпреварата ще се проведе от 7 до 11 април в пловдивската зала „Сила“.

В турнира ще се изявят националите на Русия, Сърбия, Украйна, Грузия, Казахстан, Иран, Латвия, Венецуела, Аржентина, Хондурас, Колумбия, Швеция, Мексико, Канада, Македония, Чили, Бразилия, Еквадор, Румъния и Македония.

 

Българските борци в класическия стил са на подготовка в Самоков, където тренират с представителния тим на Сърбия. Свободняците са в Тетевен. Част от жените също са в Тетевен, а друга – в Благоевград.


Някои от страните-участнички на турнира ще останат и на лагер за световната олимпийска квалификация, която ще е в „Арена Армеец“ от 6 до 9 май. Само финалистите във всяка категория взимат квоти за Токио 2020. Визите не са поименни.


До момента България има 5 квоти, спечелени от Тайбе Юсеин (62), Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57), Георги Вангелов (57) в свободния стил и Кирил Милов (97) в класическия.

Водещо новини