Добро начало за България на турнира по борба в Киев

27 February 2021
Автор: start-photo.bg

България има шанс за три медала още след първия ден на международния турнир по борба в Киев (Украйна). Надпреварата е важна част от подготовката на състезателите ни за предстоящите важни битки за олимпийски квоти. 

 

Отличие в Киев си гарантира натурализираният у нас чеченец Ахмед Магамаев, който стигна до финала в кат. до 86 кг на свободния стил. На полуфиналите той прегази с технически туш 10:0 украинеца Мохамед Али за 2,03 мин. Днес Магамаев ще спори за титлата с поляка Зежирзански.

 

В същата категория другият ни национал Джемал Али падна на старта от грузинеца Саба Чикрадзе с 0:3 и отпадна.

 

Юлияна Янева, носителката на световната титла от по-горната категория до 72 кг пък ще се бори за бронза. На турнира в Киев тя се бори в по-долната категория до 68 кг, постигна две победи, а на полуфинала бе спряна с 6:9 от Мерим Жуманазарова (Киргизстан), В тази категория съперничката й спечели златото на световната купа в Белград през декември.

До битка за бронза стигна и Кирил Милов в категория до 97 кг на класическия стил. Още на старта асът ни загуби от бъдещия финалист Узур Джузупбеков (Киргизстан) с 5:6. В следващия кръг съперникът му преодоля и другия ни представител Мариян Маринов, а на полуфиналите се справи и с олимпийския, световен и европейски шампион Артур Алексанян (Армения).

Водещо новини