снимка Костадин Андонов

Представиха Пловдив като домакин на Евроволей 2021

25 February 2021
Автор: start-photo.bg

Официалният сайт на Европейската волейболна конфедерация CEV избра Пловдив за начало на представянето на градовете, които ще бъдат домакини на европейското първенство за жени през август и септември. В материала за най-стария жив град на континента се разказва за новата зала "Колодрума", завършена през 2015 година. Специално внимание CEV обръща на ангажираността на община Пловдив при организацията на състезанието.


"Градът е родно място на емблематичните български спортисти Христо Стоичков и Стефка Костадинова - пише още в представянето. - Освен това женският отбор на Марица е многократен шампион на България и редовен участник в Шампионската лига."

 

CEV цитира и думите на президента Любо Ганев, който очаква огромен интерес у фенове и медии към първенството. "Турнирът е огромна възможност за Пловдив да се рекламира чрез спорта - коментира легендарният волейболист. - Всички се надяваме, че до лятото пандемията от коронавирус ще бъде овладяна и очакваме запалянковци от цяла Европа в Пловдив. Географското положение на града е изключително удобно. Ще покажем най-доброто възможно гостоприемство на всички гости на Пловдив."


Водещо новини