Симеон Терзиев: Готов съм за предизвикателствата в мъжкия тенис

14 December 2020
Автор: start-photo.bg

Младият български тенисист Симеон Терзиев продължава да гледа уверено към преследването на мечтите си в спорта. Той изпраща тежка година, в която не успя да участва в много турнири заради глобалната пандемия, а по-късно претърпя и операция на коляното, която го извади от корта за две месеца. Въпреки това 18-годишният Терзиев остава уверен във възможностите си да развие своята игра на високо ниво.

 

„Ситуацията е много странна за всички, не само за спортистите. В тениса има огромна неяснота върху турнирите, защото почти всеки ден четем за промени в календара. В този период имах повече време за усъвършенстване на отделни аспекти от играта, за да продължавам напред в преследването на целите и мечтите си. Контузията ме върна назад, изгубих ритъма, който имах. Операцията беше неизбежна и с моя екип решихме, че това е най-подходящото време. Вече мога да играя свободно без да мисля за болките в коляното“, обяснява тенисистът.

 

В последните месеци от годината Терзиев, който завърши 2019-а като най-високо класирания българин в световната ранглиста за юноши, все пак успя да запише няколко турнира и да натрупа игрова практика преди новия сезон.

 

„ В тези турнири не показах това, което мога. Все едно играеше друг човек, но това ме мотивира изключително много. С моите треньори Григор Костов и Кирил Симеонов работим усърдно, за да натрупам психическа и физическа устойчивост още за първите турнири през новия сезон.“

 

Освен предизвикателството да върне най-добрата си игра, пред Терзиев стои и още едно препятсвие – преходът от юношеския към мъжкия тенис на високо ниво.

 

„Чувствам се готов за тази крачка. Искам да се надигравам с тенисистите на това ниво. Тренирал съм години наред, играл съм стотици мачове и идва моментът да се състезавам с най добрите. Няма да е лесно, но имам цялата подкрепа на хората около мен и нямам търпение да посрещна това предизвикателство“ казва още Симеон Терзиев.

Водещо новини