снимка Костадин Андонов

Стоичков сред най-великите във футбола

19 October 2020
Автор: в. "Труд"

Поредно признание за най-успешния български футболист Христо Стоичков. Той попадна сред 10-те най-добри в историята, които са играли на поста ляво крило. Анкетата направи списание "Франс Футбол", което даде на Стоичков "Златна топка" за 1994 година. 


Авторитетната медия избра по 10 играчи на всеки пост. Редом със Камата като най-добри леви крила са Олег Блохин, Кристиано Роналдо, Драган Джаич, Райън Гигс, Тиери Анри, Ривалдо, Роберто Ривелино, Роналдиньо и Карл-Хайнц Румениге. На всички гиганти "Франс Футбол" публикува клипове с най-великите им голове. От звездната десетка освен Стоичков рицари на "Златната топки" са още бразилските магьоснициРоналдо, Ривалдо, Роналдиньо, фамозния Олег Блохин и германският ас Румениге.

 

В своята звездна кариера Камата бе определен като един от 100-те най-велики футболисти в историята, определени от Краля Пеле по молба на ФИФА.

 
Символично в часа на поредното световно признание Стоичков стартира и официалния профил на своята модна марка H8S във фейсбук. За по-малко от час тя беше харесана от стотици фенове. "Очаквайте много приключения на футболната арена", написа той под първия пост. Продуктите с неговото лого стартираха с "8 в минута" при представянето на 28 септември. Съвсем скоро легендата ще покаже и още артикули.

Водещо новини