снимка Костадин Андонов

България и Италия приемат световно по волейбол за младежи

14 October 2020
Автор: start-photo.bg

България и Италия ще приемат световното първенство по волейбол за младежи под 21 години през 2021-а. В двете страни ще се съберат 16-те най-добри отбора на планетата.

 

Двете страни имат опит в съвместното организиране на подобни турнири. През 2015-а в България и Италия се проведе европейско първенство за мъже, а 3 години по-късно беше организирано и световно за мъже.


„Изключително съм горд и щастлив, че отново ни гласуваха доверие – бе първият коментар на Любо Ганев, президент на федерацията. – За нас това е ново огромно предизвикателство и ще го приемем с най-голяма радост, но и отговорност. Ще се справим и ще накараме целият български спорт да се гордее с нас. Още от днес започва работата по организацията.“


Световното за младежи ще е вторият форум на най-високо ниво у нас през 2021 година. През втората половина на август и в началото на септември България ще е един от домакините на европейското първенство за жени заедно с Румъния, Сърбия и Хърватия.

Точните дати на световното все още не са определени. Мачове у нас ще се играят до фаза четвъртфинал. Разпределението на медалите между четирите най-добри ще стане на италианска земя.

Водещо новини