снимка Бончук Андонов

Даниел Александров даде старт на нова инициатива

13 September 2020
Автор: start-photo.bg

Националът по борба класически стил Даниел Александров даде старт на нова инициатива. Навръх 29-ия си рожден ден носителят на златния пояс „Никола Петров” заедно с партньора си Георги Наумов прерязаха лентата на сдружение „Дупница спорт”. На тържеството присъстваха много от националите в класическия стил, както и старши треньорът Армен Назарян и президентът на федерацията Христо Маринов.

„Намеренията ни са да искаме да стимулираме и насърчим младите хора да спортуват – довери Александров. – А в Дупница има прекрасни условия за това, но и още какво да се прави. Скоро в града построиха нова зала, сега имаме идея и за изграждането и на закрити тенис кортове с балон. Радваме се, че намираме разбиране и подкрепа от страна на общината, която от край време много помага за развитието на спорта.”

На тържеството присъства и другият изявен борец от града  в момента - Кирил Милов, световен и европейски вицешампион за мъже.

Александров, който е носителят на 4 медала от европейски първенства, допълни още, че в края на годината планира и възобновяване на коледен турнир по борба. А с новата зала най-вероятно ще се кандидатства и за домакинство на републиканско първенство.


Същевременно националите продължават подготовката си за световното в Белград през декември. В края на седмицата възпитаниците на Армен Назарян започват лагер на Белмекен.

Водещо новини